Nil Volentibus Arduum

Zanggroep “Nil Volentibus Arduum” Swifterbant “Nil Volentibus Arduum” betekent: “Niets is moeilijk voor hen die willen”.

In 1968 is het koor opgericht door een groepje jongeren dat een gelegenheidskoortje vormde ten behoeve van een jeugddienst in de toen nog zeer jonge protestantse gemeente in Swifterbant. Onder leiding van (amateur) dirigent Gerrit Krol werden liederen ingestudeerd uit o.a. de bundel “Jeugd in actie” Het koor groeide uit tot een koor van ruim 40 leden.

Regelmatig werd en wordt medewerking verleend aan kerkdiensten in en om de provincie Flevoland. Ook werd meegedaan aan regioconcerten van de K.C.Z.B. en zingen we een of meerdere keren per jaar in een verzorgingstehuis in de regio. In de jaren tachtig werd tot twee keer toe een LP opgenomen.

Vanaf 1994 zingen wij onder leiding van Jaco Mulder uit Emmeloord.Onder zijn leiding groeide het koor door veel aandacht te besteden aan o.a. houding en ademhalingstechniek. Als vaste begeleider kunnen wij (vrijwel) altijd een beroep doen op Anne Kroeze ook uit Emmeloord. Het repertoire veranderde, maar de doelstelling bleef, namelijk “Zingend Evangeliseren”.

In 2008 werd samen met het Regenboogkoor uit Drachten en Chr. Gemengd koor De Hoeksteen uit Nunspeet, beide ook o.l.v. Jaco Mulder en Chr.gemengd koor Scheppingsgave uit Emmeloord o.l.v. zijn moeder, de CD “Blijf bij mij” opgenomen. Hoewel wij normaal begeleid worden door piano en/of orgel werd voor deze CD een orkest ingehuurd.

Op 15 november 2008 hebben wij ons 40 jarig jubileum gevierd met een reünie en een jubileumconcert waarbij ook het Jaffo Gate Quartet heeft opgetreden. Voor ons een bijzonder geslaagde dag.